www.lonetingsgaard.dk

lth.jpg  Øjenlæge
Lone Koefoed Tingsgaard

Grå stær eller ønske om brillefrihed?


Grå stær:

Grå stær er uklarhed af øjets linse, som er beliggende lige bag pupillen. Hvis linsen bliver uklar, bliver synet sløret.

Ved en grå stær operation fjernes den uklare linse og erstattes med en klar, kunstig linse af plastmateriale. Som udgangspunkt skal man regne med at skulle bruge i hvert fald læsebriller efter indgrebet.

Operationen foretages ambulant og indebærer 3 besøg: en forundersøgelse, selve operationen samt en efterkontrol dagen efter.

Hvis undersøgelsen hos øjenlægen viser, at du har behandlingskrævende grå stær, vil du som udgangspunkt blive henvist til gratis operation i offentligt regi. Du vil blive indkaldt fra sygehuset, og forundersøgelse, operation og efterkontrol vil foregå på en af øjenafdelingerne i Glostrup, Frederiksberg eller Hillerød, eller på en privat øjenklinik i Københavnsområdet i henhold til reglerne for udvidet frit sygehusvalg (se reglerne på sundhed.dk).

 

Du har også mulighed for at vælge privat operation her i klinikken, hvorved du sparer transporttid og ventetid.

Forundersøgelse, operation og efterkontrol foretages af Ulrik Christensen, som i forvejen er tilknyttet klinikken som assisterende speciallæge. Ulrik er til daglig overlæge på Universitetsklinikken Rigshospitalet/Glostrup, hvor han arbejder med grå stær operationer og nethindekirurgi.

Efter ønske har du mulighed for operation af højre og venstre øje med 1 dags mellemrum, så begge øjne er opereret på 2 dage.

Der opereres som udgangspunkt 1 weekend om måneden.

Sygesikringen Danmark (gruppe 1) dækker 60% af operationsudgiften. Hvis du har operationsdækning eller har en anden sundhedsforsikring, dækkes udgiften ofte helt.

 

 

Brillefri:

Hvis du har store brydningsfejl (mere end + eller - 6 dioptrier i brillen, stor bygningsfejl eller stor forskel på højre og venstre øje), vil det offentlige muligvis dække en operation for dette (se reglerne på sundhed.dk).

 

Hvis du har mindre brydningsfejl eller ønsker størst mulig brillefrihed efter grå stær operation, kan du i nogle tilfælde vælge at få udskiftet øjets naturlige linser med speciallinser. Disse operationer er private og kan udføres her i klinikken.

Forundersøgelse, operation og efterkontrol foretages af Ulrik Christensen.


Hvis du er interesseret i at høre nærmere om mulighederne, priser mm, så klik på nedenstående link, ring til os eller kig forbi.

 

 patientinfo_vedrorende_graa_staer_og_linseoperation17.docx

 


Øjenlæge Lone Koefoed Tingsgaard   |   Murergade 5 M, stuen   |   3000 Helsingør   |   Tlf 49 22 37 37
Administration